Skip to main content

V tomto článku Vám dáme niekoľko cenných tipov, ktoré Vám pomôžu pri výbere kuchyne na mieru. Konkrétne značky, materiály a komponenty v prvej fáze nie sú podstatné. Tie preberieme v ďalších článkoch. Teraz sa budeme venovať najdôležitejším základným krokom bez ktorých sa nebudete vedieť správne rozhodnúť.

1. Urobte si prieskum trhu

Vyhľadajte vo svojom okolí kuchynské štúdiá alebo odborníkov, ktorí ponúkajú výrobu alebo predaj kuchýň. Oslovte susedov, kamarátov alebo jednoducho na internete hľadajte informácie o firmách v okolí.

2. Zistite si referencie firiem

Použite Google, pozrite si ich profily na sociálnych sieťach a predovšetkým recenzie v Googli od skutočných zákazníkov. Neváhajte, spravte si obraz o danej firme.

3. Navštívte konkrétnu firmu osobne

Každá má čo ponúknuť, každý zástupca firmy má iný pohľad na daný priestor, inú argumentáciu. Tak ako existujú rozdiely medzi ľuďmi, tak budú aj medzi firmami.

Ide o to, aby ste si našli človeka, ktorý vie o čom rozpráva, a má aj skúsenosti. Nehrňte sa rýchlo do návrhov a cenových ponúk pokiaľ nemáte pocit, že sa rozprávate s odborníkom, ktorý Vám nielen chce, ale aj vie pomôcť.

4. Nastavte si cenový strop

Nie je hanba určiť si maximálny strop, ktorý ste ochotní investovať do kuchyne. Tým, že ho prezradíte obchodníkovi ešte neznamená, že ho „nafúkne“ do Vami určenej výšky. Pre každého seriózneho odborníka je dôležité ponúknuť najoptimálnejšie riešenie v danom rozpočte.

5. Porovnajte aspoň 2-3 ponuky

Porovnaním si urobíte dostatočný obraz o danej téme. Pridaná hodnota pre Vás bude, že získate dostatok informácií k tomu aby ste sa zorientovali na trhu, prehľad o cenách, produktoch, materiáloch a kvalite.

6. Výber

Je čas povedať každej ponuke áno/nie. Odporúčame rozhodovať sa podľa nasledujúcich kritérií.

  1. pomer výkon/cena
  2. odbornosť predajcu
  3. materiálové prevedenie
  4. referencie
  5. servis
  6. záruka

Neváhajte a komunikujte s odborníkmi o všetkom čo Vás zaujíma, pýtajte sa na rozdiely medzi kuchyňami, riešte kvalitu  vnútorného vybavenia skriniek, čo skrinky obsahujú, aké systémy sú použité na výklopných skrinkách, zásuvkách, košoch. Zaujímajte sa aj o to aký kvalitný je drez, batéria, spotrebiče. Kuchyňu si predsa nevyberáme na 2 roky, ale mala by nám slúžiť veľa rokov.

Rada na záver

Dôkladne si zvážte všetky klady a zápory, ktoré daná firma ponúka, a aké služby za svoje investované peniaze dostanete.

V Panama kuchyne dostanete profesionálne služby od návrhu až po odbornú montáž a starostlivosť. Nechajte sa inšpirovať aj našimi realizáciami. Bude pre nás cťou prispieť k vytvoreniu príjemného domova. Zobraziť realizácie.

Kuchynské štúdio Banská Bystrica

Radvaň Park, Zvolenská cesta 14695/30B, 974 05 Banská Bystrica
Otváracie hodiny: pondelok-nedeľa 10.00-19.00 h
Predajňa: 0907 771 763, 048 3810 207, E-mail: odbytbb@panama-kuchyne.sk

SŤAHUJEME SA. Od 1. mája 2024 nás nájdete na Zvolenskej ceste 141 (oproti STK Dekra) v Banskej Bystrici.

PANAMA-kuchyne